Κοτόπουλο με Chutney Πιπεριάς Φλωρίνης και Τσίλι
Υλικά:
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 3 κ.σ. chutney πιπεριάς Φλωρίνης με τσίλι
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο κατά προτίμηση με γεύση
- 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
- ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- ½ κ.γ. αλάτι ή ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 2 κ.σ. νερό
- Φρέσκος κόλιανδρος ή μαϊντανός (για το σερβίρισμα)
Οδηγίες:
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το chutney, το μέλι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το νερό ώστε να αραιώσει ελαφρώς το μείγμα.
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος και το αλείφουμε με τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι γκριλ ή αντικολλητικό σε μέτρια προς υψηλή φωτιά (περίπου 200°C).
- Ψήνουμε το κοτόπουλο για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει καλά και να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 75°C.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το κόψουμε.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένα μυρωδικά και συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι ή ψητά λαχανικά.
Facebook
Twitter
LinkedIn