Μπισκότα Βουτύρου με Λεμόνι και Φιστίκι Κελυφωτό
Ιδανικό συνοδευτικό: Χειροποίητο Βοτανικό Μείγμα Λεμονίτζα
Υλικά:
- 150 γρ. βούτυρο, μαλακό
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 200 γρ. αλεύρι
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 80 γρ. Βούτυρο από Φιστίκι Κελυφωτό
Οδηγίες:
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 160°C (αέρα).
- Σε μπολ, χτύπησε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη για 2′-3′ μέχρι να αφρατέψει.
- Πρόσθεσε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το βούτυρο από φιστίκι κελυφωτό, και τη βανίλια. Ανακάτεψε καλά.
- Ρίξε το αλεύρι και το αλάτι και ζύμωσε ελαφρώς μέχρι να σχηματιστεί ζύμη.
- Πλάσε τη ζύμη σε ρολό, τύλιξέ τη με μεμβράνη και άφησέ τη στο ψυγείο για 30′.
- Κόψε σε λεπτές φέτες και ψήσε για 12′-15′ μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα στις άκρες.
Facebook
Twitter
LinkedIn