Group 37
laditroufas
Group 37

Ριζότο με Λάδι Τρούφας και Μανιτάρια

Υλικά:

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία μανιταριών:
    • Αν χρησιμοποιείτε φρέσκα μανιτάρια, πλύντε τα καλά και κόψτε τα σε λεπτές φέτες.
    • Αν χρησιμοποιείτε αποξηραμένα μανιτάρια, μουλιάστε τα σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό για 15 λεπτά, έπειτα στραγγίξτε τα και κρατήστε το νερό που τα μοιλιάσατε (το οποίο μπορείτε να το προσθέσετε στον ζωμό για επιπλέον γεύση).
  2. Σοτάρισμα κρεμμυδιού:
    • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι, ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι τρούφας σε μέτρια φωτιά (περίπου 6-7/10). Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο και να μαλακώσει. Μην το αφήσετε να πάρει πολύ χρώμα, γιατί το ριζότο θα πάρει πικρή γεύση.
  3. Σοτάρισμα μανιταριών:
    • Προσθέστε τα μανιτάρια στο τηγάνι και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5-7 λεπτά. Ανακατέψτε τα συνεχώς ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα και να πάρουν χρώμα. Αν τα μανιτάρια έχουν εκχυλίσει πολλά υγρά, αφήστε τα να εξατμιστούν πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
  4. Προσθήκη ρυζιού:
    • Προσθέστε το ρύζι στο τηγάνι με τα μανιτάρια και ανακατέψτε για 1-2 λεπτά, μέχρι να καλυφθεί το ρύζι με τα αρώματα από το λάδι τρούφας και τα μανιτάρια.
  5. Σβήσιμο με κρασί:
    • Σβήστε το ρύζι με το λευκό κρασί. Αφήστε το να εξατμιστεί πλήρως για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να μην κολλήσει.
  6. Προσθήκη ζωμού:
    • Αρχίστε να προσθέτετε τον ζωμό, 1/2 φλιτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς και περιμένοντας να απορροφηθεί ο ζωμός πριν προσθέσετε τον επόμενο. Κρατήστε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή (περίπου 4-5/10) για να μαγειρευτεί το ρύζι χωρίς να κολλήσει.
    • Συνεχίστε να προσθέτετε ζωμό και να ανακατεύετε για 18-20 λεπτά, μέχρι το ρύζι να είναι al dente και κρεμώδες. Μπορεί να χρειαστείτε λίγο παραπάνω ή λιγότερο ζωμό, ανάλογα με την απορροφητικότητα του ρυζιού.
  7. Ολοκλήρωση του ριζότο:
    • Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, κατεβάστε το από τη φωτιά. Προσθέστε 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά για να γίνει κρεμώδες.
    • Διορθώστε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.
  8. Τελική προσθήκη:
    • Προσθέστε 1-2 κουταλιές λάδι τρούφας για την τελική αρωματική πινελιά και ανακατέψτε ξανά.
  9. Σερβίρισμα:
    • Σερβίρετε το ριζότο ζεστό και απολαύστε το με τη μοναδική γεύση του λαδιού τρούφας που το απογειώνει!
Facebook
Twitter
LinkedIn