Σαλάτα με Θρακιώτικο Twist
Μια δροσερή και πικάντικη σαλάτα, εμπλουτισμένη με τραγανό στραγάλι και αρωματική βινεγκρέτ ροδιού, που δίνει μια μοναδική ισορροπία γεύσεων.
Υλικά:
- 100 γρ. ρόκα
- 50 γρ. πικάντικο στραγάλι
- ½ αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
- 6-8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 30 γρ. φέτα ή μανούρι, σε τρίμμα (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
Για τη βινεγκρέτ ροδιού:
- 2 κ.σ. χυμό ροδιού (φρέσκο ή τυποποιημένο)
- 1 ½ κ.σ. ξύδι βαλσαμικό λευκό ή ξύδι ροδιού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μέλι (ή σιρόπι ροδιού αν υπάρχει)
- Αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
- Προετοιμασία των υλικών: Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τη ρόκα. Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες και τα ντοματίνια στη μέση. Τρίβουμε τη φέτα ή το μανούρι και καβουρδίζουμε ελαφρώς το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
- Προετοιμασία της βινεγκρέτ: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τον χυμό ροδιού, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το μέλι, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι ή μικρό σύρμα μέχρι να γαλακτωματοποιηθεί το μείγμα.
- Συναρμολόγηση της σαλάτας: Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας, προσθέτουμε τη ρόκα, το αβοκάντο και τα ντοματίνια. Ραντίζουμε με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Προσθήκη της τραγανής υφής: Πασπαλίζουμε από πάνω το πικάντικο στραγάλι, το κουκουνάρι και το τριμμένο τυρί.
- Σερβίρισμα: Σερβίρουμε αμέσως, απολαμβάνοντας τη φρεσκάδα και την αντίθεση στις υφές!
Facebook
Twitter
LinkedIn