Group 37
salata_me_stragalia
Group 37

Σαλάτα με Θρακιώτικο Twist

Μια δροσερή και πικάντικη σαλάτα, εμπλουτισμένη με τραγανό στραγάλι και αρωματική βινεγκρέτ ροδιού, που δίνει μια μοναδική ισορροπία γεύσεων.

Υλικά:

  • 100 γρ. ρόκα
  • 50 γρ. πικάντικο στραγάλι
  • ½ αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
  • 6-8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 30 γρ. φέτα ή μανούρι, σε τρίμμα (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. καβουρδισμένο κουκουνάρι

Για τη βινεγκρέτ ροδιού:

  • 2 κ.σ. χυμό ροδιού (φρέσκο ή τυποποιημένο)
  • 1 ½ κ.σ. ξύδι βαλσαμικό λευκό ή ξύδι ροδιού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μέλι (ή σιρόπι ροδιού αν υπάρχει)
  • Αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

  • Προετοιμασία των υλικών: Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τη ρόκα. Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες και τα ντοματίνια στη μέση. Τρίβουμε τη φέτα ή το μανούρι και καβουρδίζουμε ελαφρώς το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
  • Προετοιμασία της βινεγκρέτ: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τον χυμό ροδιού, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το μέλι, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι ή μικρό σύρμα μέχρι να γαλακτωματοποιηθεί το μείγμα.
  • Συναρμολόγηση της σαλάτας: Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας, προσθέτουμε τη ρόκα, το αβοκάντο και τα ντοματίνια. Ραντίζουμε με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Προσθήκη της τραγανής υφής: Πασπαλίζουμε από πάνω το πικάντικο στραγάλι, το κουκουνάρι και το τριμμένο τυρί.
  • Σερβίρισμα: Σερβίρουμε αμέσως, απολαμβάνοντας τη φρεσκάδα και την αντίθεση στις υφές!
Facebook
Twitter
LinkedIn