Group 37
karokes-xoris-zachari
Group 37

Σπιτικές Καριόκες χωρίς Ζάχαρη

Αυτές οι υγιεινές καριόκες έχουν πλούσια γεύση σοκολάτας και ξηρών καρπών, χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Υλικά:

  • 200 γρ. φουντουκοβούτυρο
  • 150 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
  • 100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • 100 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα
  • 80 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
  • 120 γρ. μπισκότα ολικής άλεσης χωρίς ζάχαρη, θρυμματισμένα
  • 2 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 100 γρ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη (για την επικάλυψη)

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία των ξηρών καρπών:
    • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C.
    • Απλώστε τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
    • Ψήστε για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να βγάλουν τα αρώματά τους.
    • Αφήστε τα να κρυώσουν και στη συνέχεια χοντροκόψτε τα.
  2. Λιώσιμο σοκολάτας & ανάμειξη:
    • Σε μπεν μαρί (κατσαρόλα με νερό και μεταλλικό μπολ από πάνω), λιώστε την κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη ανακατεύοντας απαλά.
    • Προσθέστε το φουντουκοβούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
    • Κατεβάστε από τη φωτιά και ρίξτε το μέλι ή το σιρόπι αγαύης, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
  3. Δημιουργία του μείγματος:
    • Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετήστε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τους χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς.
    • Ρίξτε το μείγμα σοκολάτας πάνω στα στερεά υλικά και ανακατέψτε καλά με σπάτουλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  4. Σχηματισμός & ψύξη:
    • Απλώστε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και σχηματίστε έναν μακρύ κύλινδρο διαμέτρου περίπου 4-5 εκ.
    • Τυλίξτε το σε λαδόκολλα και στη συνέχεια σε μεμβράνη τροφίμων.
    • Βάλτε το στην κατάψυξη για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει.
  5. Επικάλυψη:
    • Λιώστε την κουβερτούρα της επικάλυψης σε μπεν μαρί.
    • Βγάλτε τον κύλινδρο από την κατάψυξη και κόψτε σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ.
    • Βουτήξτε κάθε καριόκα στη λιωμένη σοκολάτα και τοποθετήστε τις σε λαδόκολλα.
    • Βάλτε τις στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα (περίπου 30-40 λεπτά).
  6. Σερβίρισμα & αποθήκευση:
    • Οι καριόκες διατηρούνται στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για έως και 2 εβδομάδες ή στην κατάψυξη για μεγαλύτερη διάρκεια.

Απολαύστε τις ως ένα υγιεινό, σοκολατένιο γλυκό χωρίς ενοχές!

Facebook
Twitter
LinkedIn