Ψαρονέφρι με Chutney Σύκου και Τζίντζερ
Υλικά:
- 500 γρ. ψαρονέφρι
- 2 κ.σ. chutney σύκου με τζίντζερ
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κ.σ. βούτυρο
- Αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
- Κόβουμε το ψαρονέφρι σε 2-3 κομμάτια για να μαγειρευτεί πιο ομοιόμορφα.
- Αλείφουμε με τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνουμε.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε το ψαρονέφρι για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το chutney, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Τέλος, ρίχνουμε το βούτυρο για να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε με πουρέ γλυκοπατάτας ή λαχανικά ατμού.
Facebook
Twitter
LinkedIn