Μάντολα Τριαντάφυλλο
|
|
Παραδοσιακά |
|---|
Πρόκειται για ένα παραδοσιακό γλύκισμα που παράγεται στην Κέρκυρα από την εποχή της Ενετοκρατίας. Η ονομασία προέρχεται από την ιταλική λέξη «mandorla» που σημαίνει αμύγδαλο. Το αμύγδαλο καβουρδίζεται και καραμελώνεται με το ιδιαίτερο άρωμα του τριαντάφυλλου. Το παραδοσιακό γλύκισμα με το έντονο κόκκινο χρώμα σε ταξιδεύει σε γεύσεις μιας άλλης εποχής.
Βάρος
| Βάρος |
|---|
4,70 €
Εξαντλημένο
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ
| Περιοχή |
|---|
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Πρόκειται για ένα παραδοσιακό γλύκισμα που παράγεται στην Κέρκυρα από την εποχή της Ενετοκρατίας. Η ονομασία προέρχεται από την ιταλική λέξη «mandorla» που σημαίνει αμύγδαλο. Οι μάντολες έχουν σχήμα κουφέτου και είναι ψημένα και καραμελωμένα αμύγδαλα, αρωματισμένα με αιθέρια έλαια σε διάφορες γεύσεις. Το αμύγδαλο καβουρδίζεται και καραμελώνεται με το ιδιαίτερο άρωμα του τριαντάφυλλου. Το παραδοσιακό γλύκισμα με το έντονο κόκκινο χρώμα σε ταξιδεύει σε γεύσεις μιας άλλης εποχής.
