Group 37
Brownies me Fistikoboutyro kai Karamela
Group 37

Brownies με Φιστικοβούτυρο και Καραμέλα

Υλικά:

Για τα brownies:

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
  • 30 γρ. κακάο άγλυκο (κοσκινισμένο)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία φούρνου: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στις αντιστάσεις) ή 170°C (στον αέρα). Στρώνουμε μια φόρμα 20×20 εκ. με λαδόκολλα, αφήνοντας να προεξέχει στα πλάγια για εύκολο ξεφορμάρισμα.
  2. Λιώνουμε τη σοκολάτα: Σε μπεν μαρί (ή σε χαμηλή φωτιά σε κατσαρολάκι), λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει λείο μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  3. Χτυπάμε τα αυγά: Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά με σύρμα χειρός ή μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν και να ανοίξει το χρώμα τους (περίπου 3 λεπτά). Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας.
  4. Συνδυάζουμε: Ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  5. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά: Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι απευθείας στο μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ, με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να μην φαίνεται αλεύρι.
  6. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το φιστικοβούτυρο με καραμέλα με τη ζάχαρη άχνη και το γάλα, μέχρι να γίνει μια λεία, παχύρρευστη κρέμα.
  7. Συναρμολογούμε: Ρίχνουμε το μισό μείγμα brownies στη φόρμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Από πάνω, απλώνουμε τη γέμιση με φιστικοβούτυρο με καραμέλα, αφήνοντας 1 εκ. περιθώριο από τις άκρες. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα brownies και λειαίνουμε την επιφάνεια.
  8. Ψήνουμε: Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 25-30 λεπτά. Για ζουμερό εσωτερικό, ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα: πρέπει να βγαίνει με λίγα υγρά ψίχουλα και όχι εντελώς στεγνή.
  9. Αφήνουμε να κρυώσει: Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε στη φόρμα για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, σηκώνουμε τη λαδόκολλα και μεταφέρουμε τα brownies σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς πριν τα κόψουμε.

Facebook
Twitter
LinkedIn