Group 37
Cheesecake με Βούτυρο Κάσιους, Λεμόνι και Μπισκότα
Group 37

Cheesecake με Βούτυρο Κάσιους, Λεμόνι και Μπισκότα

Υλικά:

Για τη βάση:

  • 200 γρ. μπισκότα digestive
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:

  • 200 γρ. βούτυρο κάσιους cheesecake & λεμόνι
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 200 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία της βάσης: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη. Ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να έχουμε ένα μείγμα με υφή βρεγμένης άμμου.
  2. Στρώνουμε στη φόρμα: Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα 20 εκ. με αποσπώμενη βάση και το πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά να σφίξει.
  3. Χτυπάμε τη γέμιση: Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, μέχρι να γίνει λείο.
  4. Προσθέτουμε το βούτυρο κάσιους: Ρίχνουμε το βούτυρο κάσιους cheesecake & λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  5. Ενσωματώνουμε τη σαντιγί: Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Την ενσωματώνουμε στη γέμιση με απαλές κινήσεις.
  6. Συναρμολογούμε: Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη βάση και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
  7. Ψύξη: Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (ιδανικά όλη τη νύχτα) μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  8. Σερβίρουμε: Γαρνίρουμε με επιπλέον ξύσμα λεμονιού ή λίγη τριμμένη λευκή σοκολάτα.
Facebook
Twitter
LinkedIn