Cheesecake με Βούτυρο Κάσιους, Λεμόνι και Μπισκότα
Υλικά:
Για τη βάση:
- 200 γρ. μπισκότα digestive
- 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
- 200 γρ. βούτυρο κάσιους cheesecake & λεμόνι
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 200 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
Οδηγίες:
- Προετοιμασία της βάσης: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη. Ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να έχουμε ένα μείγμα με υφή βρεγμένης άμμου.
- Στρώνουμε στη φόρμα: Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα 20 εκ. με αποσπώμενη βάση και το πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά να σφίξει.
- Χτυπάμε τη γέμιση: Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, μέχρι να γίνει λείο.
- Προσθέτουμε το βούτυρο κάσιους: Ρίχνουμε το βούτυρο κάσιους cheesecake & λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Ενσωματώνουμε τη σαντιγί: Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Την ενσωματώνουμε στη γέμιση με απαλές κινήσεις.
- Συναρμολογούμε: Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη βάση και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψύξη: Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (ιδανικά όλη τη νύχτα) μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Σερβίρουμε: Γαρνίρουμε με επιπλέον ξύσμα λεμονιού ή λίγη τριμμένη λευκή σοκολάτα.
Facebook
Twitter
LinkedIn