Κοτόπουλο τηγανιά με Honey Mustard
Κοτόπουλο τηγανιά με Honey Mustard
Υλικά
- 1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε λωρίδες.
- ½ φλ. ελαιόλαδο.
- 3 πιπεριές πολύχρωμες κομμένες σε στικ.
- 1 κ.σ. μουστάρδα Θεσσαλονίκης με μέλι.
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες.
- 1 φλ. του καφέ κρασί λευκό.
- Αλάτι-πιπέρι.
Εκτέλεση
- Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (ή wok) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε διαδοχικά το κοτόπουλο.
- Αποσύρουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με τα λαχανικά μέχρι να γυαλίσουν.
- Ξαναρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε ½ φλ. νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει την μουστάρδα με το μέλι, αλατοπιπερώνουμε.
- Βράζουμε όλο το μίγμα σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαγειρευτεί το φαγητό και να δέσει η σάλτσα.
- Σβήνουμε το φαγητό και πασπαλίζουμε με σουσάμι και με λίγες ροδέλες από το πράσινο μέρος των κρεμμυδιών.
- Σερβίρουμε με ένα αρωματικό ρύζι ή έτοιμο ριζότο.
Facebook
Twitter
LinkedIn