Group 37
ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Group 37

Κοτόπουλο τηγανιά με Honey Mustard

Κοτόπουλο τηγανιά με Honey Mustard

Υλικά

  • 1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε λωρίδες.
  • ½ φλ. ελαιόλαδο.
  • 3 πιπεριές πολύχρωμες κομμένες σε στικ.
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Θεσσαλονίκης με μέλι.
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες.
  • 1 φλ. του καφέ κρασί λευκό.
  • Αλάτι-πιπέρι.

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (ή wok) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε διαδοχικά το κοτόπουλο.
  • Αποσύρουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με τα λαχανικά μέχρι να γυαλίσουν.
  • Ξαναρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε ½ φλ. νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει την μουστάρδα με το μέλι, αλατοπιπερώνουμε.
  • Βράζουμε όλο το μίγμα σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαγειρευτεί το φαγητό και να δέσει η σάλτσα.
  • Σβήνουμε το φαγητό και πασπαλίζουμε με σουσάμι και με λίγες ροδέλες από το πράσινο μέρος των κρεμμυδιών.
  • Σερβίρουμε με ένα αρωματικό ρύζι ή έτοιμο ριζότο.

Facebook
Twitter
LinkedIn